VEITENMÄEN OMAKOTIYHDISTYS RY                                   Vuosikokouspöytäkirjan  LIITE

                                                                

 

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2009

 

1 Yhdistyksen kokoukset

 

Vuosikokous pidettiin 26. helmikuuta Valkeavuoren koululla. Kokousta ennen Kaarinan kaupungin valtuuston jäsen Toni Toivonen alusti keskustelua aiheesta "millainen on uusi Kaarina ?" Tämä aihe liittyi Piikkiön kunnan ja Kaarinan kaupungin yhdistymiseen saman vuoden 2009 alussa.

 

Syyskokous pidettiin 23. marraskuuta Valkeavuoren koululla. Ennen kokousta Sirpa Linkinen esitteli koti- ja siivouspalveluyrityksen toimintaa. Mahdollisuudet kotitalousvähennykseen käytiin tarkasti läpi. Valitettavasti vain muutama yhdistyksen jäsen oli paikalla kuulemassa ja kyselemässä. Yritys tarjosi kokouskahvituksen. 

 

Johtokunta kokoontui neljä kertaa:

 

Järjestelytiimi suunnitteli Puerto st. Kaarin´ssa 29.7. pidettävän 30-v juhlakokoontumisen

 

2 Tiedottaminen

 

Tiedotteita jaettiin:

- 1/09 helmikuussa vuosikokouskutsu ja ilmoitus jäsenmaksusta sekä jäsenalennuksista.

- huhtikuun 3. viikolla jaettiin kutsu Kaarinan kaupungin 700 v siivoustalkoisiin

- 2/09 huhtikuussa ilmoitettiin maastoon sijoitetuista vanhojen valokuvien rasteista sekä Kaarina-teatterin "Ilves kielekkeellä" esityksestä.

- 3/09 elo-/syyskuun vaihteessa jaettiin ennakkoilmoitus 27.9. pidettävästä 30-v juhlakokoontumisesta

- 15.9. jaettiin juhlakokoontumisen kutsut (myös Veitenmäestä pois muuttaneille, joiden osoite löytyi kohtuudella)

- 4/09 marraskuussa syyskokouskutsu .

 

3 Yhdistyksen hankkeet

 

Yhdistyksemme perustamisen 30-v merkeissä oli 25.4. alkaen kahden viikon ajan maastossa kuusi valokuvataulurasia, jotka kertoivat Veitenmäen asutuksen alkuvaiheista.

 

Kaarinan kaupungille lähetettiin 17.3. aloite Vesurikujan läpiajon hillitsemiseksi. Vastaus kaupungin ratkaisusta saatiin toukokuussa. Tolpparatkaisu ja niiden sijainti ei osoittautunut toimivaksi, josta tehtiin kirjallinen ilmoitus kaupungille 15.11. esittäen samalla samanlaista puomiratkaisua kuten Sirppikujalla.

 

Kaupunki korjasi aloitteestamme syyspuolella Vesurikadun alkupään päällystevauriot.

 

Valkeavuoren koulun eteisaulan lasikaapissa oli 23.11.alkaen kahden viikon ajaksi Veitenmäen vaiheita esittelevä valokuvanäyttely. Kuvissa näkyi alueen asutuksen kehittyminen sekä eri aikakausien taloja ja muutoksia taloissa.

 

3 Virkistystoiminta

 

Ympäristön siistimiseksi pidettiin maanantaina 27.4 talkoot kaupungin 700-v siivoustalkoisiin liittyen. Pääpaino oli alueen teiden varsien siivoamisessa. Yhdistys tarjosi talkooväelle grillimakkarat ja talkoojuomat. Kaarinan kaupungilta saimme kaatopaikkajätteille jätesäkkejä sekä siirtolavan kompostoitavaksi sopivaa varten. Lahjoitimme Valkeavuoren koululle 100 paria kertakäyttökäsineitä koululaisten kevätsiivoustempausta toivoen.

 

Kuusiston piispanlinnan raunioilla elokuun 7.perjantai-iltana saimme nähdä 1500-luvulle sijoittuvan Kaarina-teatterin esittämän historiallisen näytelmän. Sää oli kaunis ja näytelmä hyvin ja mainiosti esitetty. Näytelmä kävi myös historiaan perehtymisestä. Jäseniämme ei kuitenkaan ollut katsojien joukossa kovin monta.

 

Veitenmäen omakotiyhdistyksen kolmattakymmenettä toimintavuotta juhlittiin sunnuntaina 27.9. Hovirinnan rannassa Puerto st. Karin´s kesäravintolassa. Syyssää suosi juhlakokoontumista. Paikalla oli vanhempia yhdistyksen perustajajäseniä, kuten yhdistyksen ensimmäinen ja pitkäaikainen puheenjohtaja Pekka Grönlund, nykytoimijoita ja monia lapsiperheitä - yhteensä kuutisenkymmentä - entisiä ja nykyisiä veitenmäkeläisiä.

Pihalla oli lapsille Marjo Leinon vetämänä hauskanpitoa perinneleikkien parissa ja rantaterassilla ongittiin innolla Minna Toivasen opastuksella. Sisätiloissa askarreltiin koruja sekä lapset piirsivät aiheesta ”oma koti” Minna Väisäsen ohjauksessa. Vanhemman väen juttunurkassa tutustuttiin yhdistyksen puheenjohtajan Martti Strömmerin laatimaan katsaukseen kolmekymmenvuotisen Veitenmäen omakotiyhdistyksen vaiheista sekä tunnistettiin vanhoissa valokuvissa esiintyviä henkilöitä. Paikalla oli valokuvanäyttely Veitenmäen asutuksen kehittymisestä 50-luvun alusta tälle vuosituhannelle. Mielenkiintoisia olivat myös kaksi toteutumatonta osittain Veitenmäen asuinaluetta koskenutta asemakaavaa.

 

4  Talous

 

Jäsenmaksu vuonna 2009 oli 5 euroa/talous. Jäsenmaksun maksaneita oli 79. Suurin kuluerä oli 30-v juhla (528e). Kulut koostuivat kakkukahvituksesta lasten limsoista ja munkeista, askartelutarpeista, kuvataulujen valmistuksesta ja kutsujen monistuksesta. Koska käytettävissä oli aiemmilta vuosilta jäänyttä ylijäämää eikä muita suurempia kuluja ollut, rahat riittivät.

 

5 Muuta

 

Kaarinan kaupungille postitettiin 5.3. muistutus Uimahallintien asemakaavan muutosasiaan. Muistutuksessa esitettiin säilytettäväksi tilaa alueen toimintojen laajentamis- ja kehittämistarpeita varten, mitä mahdollisuutta suunniteltujen kerrostalojen ja laajan parkkialueen vuoksi ei jäisi. Kaupungin valtuuston kokouksesta 24.8. saamastamme pöytäkirjaotteesta ilmenee, että muistutuksen näkökulmaa kaupunki ei katsonut aiheelliseksi ottaa huomioon.

 

Pitkään aktiivisesti yhdistyksemme toimintaan osallistunut ja tilintarkastajana toiminut Kauko Peltokangas kuoli 1.10. Katja ja Kauko olivat muuttaneet edellisvuoden kesällä Veitenmäestä eläkeasuntoonsa toisaalle Kaarinassa. Yhdistyksemme esitti osanoton Katjalle kukkasin.

 

Yhdistyksen jäsenalennukset jatkuivat: Piispanristin Rautia-kaupan ja Sisustuskauppa RTV:n kanssa. Lassila & Tikanoja Oyj:n tarjoushinnat veitenmäkeläisille jatkuivat sekä Teboil Kaarinalta tarjosi entiseen tapaan edullisempaa lämmitysöljyä veitenmäkeläisille.

 

Yhdistyksemme nettisivun osoitte: www.kaarina24.fi/veiteoky

 

6  Luottamustehtävissä v 2009 toimineet

 

Johtokunta

 

Varsinaiset jäsenet:                                                        Varalla:                                                    

                      Martti Strömmer , pj                                 Toni Toivonen                   

                      Maileena Kosonen, siht.                           Minna Toivanen

                      Tarmo Kemppinen, rahastonh.

                      Minna Väisänen, vpj

                      Heikki Huhtinen

                      Marjo Leino

 

Tilintarkastaja:                                                                                     Varatilintarkastaja:

                      Seppo Taipaleenmäki                                                     Aila Virta